Web Analytics Made Easy - Statcounter

زُهَیْر بن قَیْن با بستگان خود که کاروانی را تشکیل می‌دادند برای انجام حج، از کوفه به مکه آمده بودند و او جریان حرکت امام حسین (ع) را شنید و از شیعیان بود و در عین حال، آن گونه آمادگی نداشت که قهرمانانه به امام حسین (ع) بپیوندد و با ایشان به کربلا برود. از اینرو، هنگام برگشت از مکه سعی کرد کاروانش با کاروان امام حسین (ع) ملاقات نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا اگر حضرت (ع) او را می‌دیدند و دعوت به یاری می‌کردند، برای زهیر سخت بود که جواب رد بدهد، پس چه بهتر که دورادور ناظر جریان باشد. اما از قضای روزگار، کاروان زهیر در مسیر راه، در جایی برای استراحت توقف کرد که کاروان امام حسین (ع) نزدیک آن جا به استراحت پرداخته بودند و داستان این طور بود:

گروهی از قبیله فرازه و بجیله نقل کردند: ما در کاروان زُهَیْر بن قَیْن بجلی بودیم و در مسیر راه مکه به کوفه، از بیم بنی امیه نمی‌خواستیم با کاروان امام حسین (ع) ملاقات کنیم و چیزی برای ما مکروه‌تر از آن نبود که با کاروان حسینی، در یک جا هم منزل گردیم، ولی ناچار در سرزمینی، کاروان امام حسین (ع) فرود آمد و ما نیز چاره‌ای نداشتیم که در آن سوی آن سرزمین فرود آییم و در این میان که ما نشسته بودیم و غذا می‌خوردیم ناگهان مردی از جانب حسین (ع) نزد ما آمد و سلام کرد و سپس خطاب کرد و گفت: «ای زهیر بن قین! اباعبدالله الحسین (ع) مرا به سوی تو فرستاده است که بگویم به نزد او بروی!»

پس هر که با ما نشسته بود آن چه در دست داشت، انداخت و خاموش و مبهوت نشستیم.

ناگهان دُلهم همسر زهیر، برخاست و خطاب به زهیر گفت: «سبحان اللّه! آیا پسر پیغمبر خدا به سوی تو پیام می‌فرستد و تو به سوی او نمی‌روی، چه می‌شود که نزد او بروی و سخنش را بشنوی و سپس بازگردی؟»

زهیر (از سخن غیورانه همسرش تکانی خورد) و برخاست و به حضور امام حسین (ع) رفت و چیزی نگذشت که خوشحال بازگشت به گونه‌ای که صورتش می‌درخشید و دستور داد خیمه‌های او را برچینند و بار‌ها و اسباب سفر او را به سوی کاروان امام حسین (ع) ببرند، آن گاه به همسرش گفت: «تو را طلاق دادم و آزادی نزد کَسان خود بروی. زیرا من دوست ندارم به سبب من گرفتار شوی و به همراهان گفت: هر کسی می‌خواهد با من بیاید (هر که دارد هوس کرببلا بسم الله) و گرنه این جا آخرین دیدار من با شماست، گوش کنید من برای شما حدیثی نقل می‌کنم: ما در دریا با دشمن می‌جنگیدیم و پیروز شدیم و غنائمی بدست آوردیم، سلمان فارسی با ما بود و به ما گفت: آیا به این پیروزی و آن چه از غنائم بدست آورده اید، خوشنودید؟

گفتیم: آری.

فرمود: هنگامی که آقای جوانان آل محمّد (حسین علیه السلام) را دیدار کنید. آن گاه در جنگ کردن به همراه او شادتر هستید، از شادی غنائم و سپس گفت: من همه شما را به خدا می‌سپارم و رفت به امام حسین (ع) پیوست و تا آخر در رکاب او بود تا شهد شهادت نوشید.

وفا و ایثار زُهیر به جایی رسید که شب عاشورا به امام حسین (ع) گفت: اگر هزار بار در راه تو کشته و زنده شوم، دست از تو بر نمی‌دارم.

زُهیر در روز عاشورا دست بر شانه امام حسین (ع) گذاشت و گفت: اجازه جنگم بده.

امام حسین (ع) به او اجازه دادند و او مانند شیر به میدان تاخت و چنین رجز خواند: «من زُهیر پسر قَین هستم و با شمشیر، شما را از حریم حسین (ع) دور می‌سازم.»

صد و بیست نفر از دشمن را کُشت و سپس دو نفر از دشمن به او حمله کردند و او را به شهادت رساندند.

امام حسین (ع) به بالین زُهیر آمدند و فرمودند: «ای زُهیر، خداوند تو را در پیشگاه قرب خود قرار دهد و دو قاتل را لعنت کند.»

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قرآن و عترت محرم 1401 امام حسین ع کاروان امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۷۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق طی سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان، اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱/۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دو قلوزایی و ۱۱ واقعه سه قلو زایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آن یا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • امام جمعه اصفهان: حج، تمرین فشرده بندگی است
  • هفدهمین کاروان زیر سایه خورشید در راه خوزستان
  • حضور کاروان سفیران کریمه اهل بیت(س) در کرمانشاه
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • ۲۷ درصد ولادت‌های فروردین امسال فرزند سوم هستند
  • کرمان، زیرسایه خورشید/ اجرای ۵۰۰ برنامه فرهنگی ویژه دهه کرامت در پایتخت مقاومت اسلامی
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته